Francuski centar pojačao Crvenu zvezdu

Crvena zvezda, osvajač regionalne ABA lige te nacionalnog prvenstva i Kupa Srbije, nastavlja jačati momčad za nadolazeću sezonu, pa se u njihovim redovima pojavilo još jedno novo ime. Kako je objavljeno na službenim stranicama kluba, novi košarkaš Crveno-bijelih je Mathias Lessort.

21-godišnji Francuz igra na obje visoke pozicije, a dosadašnju karijeru gradio je u Elan ChalonuNanterreu. S potonjim je protekle sezone osvojio FIBA-in Eurokup te Kup Francuske, a također je osvojio nagradu za najboljeg šestog igrača u francuskom prvenstvu. U 34 utakmice ostvario je prosjeke od 10,3 koševa, 7,2 skokova i jedne blokade za 23,1 minuta po utakmici. Ukoliko i na Balkanu nastavi s takvim igrama, trebao bi biti dostojna zamjena za Ognjena Kuzmića, koji je Crvenu zvezdu zamijenio Real Madridom.

Jedan od najtalentiranijih mladih igrača u Europi na svojoj poziciji odlučio je ovoga ljeta okušati sreću na NBA Draftu, a kao ukupno 50. izbor odabrali su ga Philadelphia 76ersi. No, Lessort će ipak još neko vrijeme ostati u Europi, s obzirom da je sa Zvezdom potpisao ugovor na tri godine.