Miroslav Nikolić novi trener Partizana

Nakon što su Partizan NIS i Aleksandar Džikić prije mjesec dana sporazumno prekinuli suradnju, beogradski klub bio je bez trenera, sve do danas to jest, kada se na klupu vratilo poznato ime navijačima Partizana – Miroslav Nikolić.

Nikolić je itekako poznat beogradskoj publici jer ovo mu nije prvi put da će voditi Partizan. U sezoni 1996./1997. Nikolić je s Partizanom bio prvak Srbije (tadašnje Jugoslavije), a ovaj put je potpisao trogodišnji ugovor s crno-bijelima s ciljem da može ponoviti isti uspjeh.

Prilikom potpisivanja ugovora, Nikolić je izjavio:

“Danas smo tek stavili potpis na trogodišnji ugovor, mislim da ćemo imati dobru suradnju i da će oko Partizana biti dobra atmosfera. Moja ideja je da vratimo Partizan načinu rada iz ’96. i ’97. godine kada sam bio trener, da potpisujemo male ugovore, negdje gdje je realnost s obzirom na tešku situaciju. Nadam se da ćemo dovesti par mladih igrača koji će potpisati ugovore na 3-4 godine i da ćemo opet biti najtalentiranija ekipa u zemlji kao nekad što smo bili. Želja nam je da kroz sezonu-dvije stvorimo dva-tri reprezentativca i da rastemo. Takav koncept zahtijeva strpljenje svih, i nas u klubu i navijača.”

Prije nego što se vratio u redove Partizana, Nikolić je surađivao s KK-om Dinamik, a prije toga je bio trener u kragujevačkom Radničkom i Budućnosti iz Podgorice (s kojom je osvojio dva naslova), zatim u Hemofarmu, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, BFC-u iz Beočina, Apolonu i Avtodoru.