Adam Hanga: “Obrana nam je pušiona”

Barcelona je u velikoj krizi, a podatak koji tome svjedoči je čak pet poraza u nizu. U Euroligi su ih porazili Crvena zvezda, Žalgiris i Milano, a u Ligi Endesa Estudiantes i Murcia, dvije prosječne ekipe.

Stvar postaje gora ako uzmemo u obzir činjenicu da su od Murcije u nedjelju na domaćem terenu primili čak 97 poena, a prosječno u tih pet dvoboja su primali preko 85. U Euroligi se nakon četiri kola nalaze na diobi 12. mjesta s omjerom 1-3, a nastave li u tom ritmu, playoff bi mogao biti sve dalje i dalje.

U klubu se upalio alarm, a jedan od igrača koji je reagirao je mađarski reprezentativac Adam Hanga. Za katalonsku radio postaju RAC1 izjavio je:

“Imamo problema u obrani. Zadnji put kada sam izgubio pet utakmica zaredom igrao sam u Manresi. Sada sam u boljoj momčadi, ali moramo se promijeniti. Obrana nam je pušiona. Ako dozvolimo 100 poena kod kuće, teško da možemo pobijediti nekoga. Moramo igrati bolje, moramo biti tim i gledati gdje se možemo poboljšati. Protiv Murcije imali smo mnogo individualnih problema.”