Čitlučanin i s Brnom nastavlja s dobrim igrama u Češkoj

27-godišnji Čitlučanin Mladen Primorac u dresu češkog Brna ostvario je 19 poena i 18 skokova (u porazu 81:69) u sklopu drugog kruga državnog prvenstva. Imali su ga prilike nedavno upoznati i Osječani u prvom krugu Alpe Adria Cup. Glavninu karijere visoki centar proveo je u susjednoj Sloveniji, gdje je igrao ukupno pet sezona, na kraju dvije vrlo uspješne u Rogaški.

“Igrali smo odlično 35 minuta, ali nakon njihovog presinga nismo se najbolje snašli. Razlog je najviše neiskustvo naših mladih igrača,”

Osvrnuvši se na nedavno odigran susret u kojem je Primorac imao drugi najbolji učinak kola – valorizacija 35.

“U Brnu imam ulogu lidera ekipa što mi odgovara. Trener Dejan Jakara ima puno povjerenje u mene i mislim da mu vraćam na pravi način.”

O klubu, ligi i gledanosti?

“Klub je uređen jako dobro, imamo sve uvjete potrebne za rad. U klubu žele razvijati svoje mlade igrače tako da nemamo neki rezultatski imperativ. Gledanost u Brnu može biti još veća, košarka općenito u Češkoj je sve popularnija tako da ne sumnjam da će i dvorana biti sve punija. U Pragu smo lani igrali sjajno i imali prosjek od preko 2000 ljudi na domaćim utakmicama.”

Sutra pred domaćom publikom očekuju Hradec ekipu sastavljenu od sedam stranih igrača. Očekuje se tvrda i teška utakmica, Hradec je odigrao za sada tek jedan susret. Spomenimo ovdje i Nymburk Borisa Baraća (13 minuta, 11 poena u 2. kolu) koji će sutra ugostiti Prahu (raspored 1. češke lige)

Za kraj razgovora pozdrav i podrška bivšim klubovima.

“U Rogaškoj mi je bilo odlično, uvijek se rado prisjetim tog vremena, posebno kad smo igrali finale prvenstva. Naravno sve najbolje želim i mojim bivšim suigračima iz Studenta koji ovaj tjedan kreću s prvenstvom u prvoj ligi BiH!

210 centimetara visoki centar igrao je i za Bosco, dok je prošlu sezonu proveo u češkom klubu USK Prag i bosanskohercegovačkom Studentu iz Mostara, s kojim je izborio spomenuti povratak u tamošnji prvi košarkaški rang. Svojim iskustvom pomagao je u playoff fazi gdje je Student s lakoćom 3-0 slavio protiv Gruda. Sretno Mladenu u nastavku sezone.