Slovački doprvak pojačao se hrvatskim košarkašima

Komarno, finalist prošlosezonskog prvenstva Slovačke, potpisao je pojačanja pod košem za iduću sezonu, a riječ je o hrvatskim košarkašima Miši Diminiću i Saši Jankoviću.

Rođeni Splićanin Diminić u Komarno dolazi iz talijanskog četvrtoligaša Lierna Basket, a ranije u karijeri igrao je za Slavonski Brod, Trogir, Dubrovnik, Zabok, švicarski Keusnacht-Erlenbach, VROS Osijek, Široki i Kaštela. Prošlu je sezonu ovaj 28-godišnji 208 centimetara visoki centar započeo u Kosovu, gdje je za momčad Trepče odigrao 13 susreta u kojima je u prosjeku bilježio 8,2 poena i 3,2 skoka.

Janković je rođen u Rijeci prije 33 godine, visok je 204 centimetra i igra na poziciji krilnog centra. Osim igranja u rodnom gradu, gdje je igrao i za stari i za ovaj sadašnji Kvarner, Janković u Hrvatskoj igra još u Zaboku, a karijeru je izgradio u brojnim slovačkim klubovima. Dolni Kubin, Levice, Banska Bystrica, Inter Bratislava, Košice i dvaput Iskra Svit bile su njegove destinacije, a ovo mu je ujedno i povratak u Komarno, gdje je već igrao u sezoni 2014/15 i osvojio naslov prvaka. Godine 2013. Janković je na tamošnjem All-Staru osvojio natjecanje u tricama, a od klupskih uspjeha dodajmo i jedan osvojeni Kup s Iskrom 2014. godine.

Komarno je inače klub koji je prošle sezone osvojio Alpe-Adria Cup, a u svojoj povijesti ima po jedan naslov prvaka i jedan trofej u Kupu Slovačke. Pošto je Janković ovdje već odigrao jednu sezonu, Diminić će postati čak 13. Hrvatski igrač u ovom klubu, a posljednji je tu u sezoni 2014/15 uz Jankovića bio Hrvoje Sertić.