Boris Barać napustio Zadar, na probi nekolicina igrača

Glavna vijest koja nam danas dolazi iz Zadra je ta da je klub napustio Boris Barać, prošlogodišnji ponajbolji igrač. Prešao je u redove češkog prvaka i bivšeg ABA-ligaša Nymburka. Prije Zadra igrao je za Cibonu i Široki gdje i započeo karijeru. Uz to bio je redoviti član mlađih reprezentativnih selekcija.

Ono što više zanima navijače je tko će sljedeće sezone nositi dres omiljenog kluba. Prema najavama od starijih igrača u klubu ostaju Lovre Bašić, najvjerojatnije Jakov Vladović, Mislav Brzoja i Kristijan Krajina. Želja trenera Aramisa Naglića je Šime Špralja rođeni Zadranin i ponosni osvajač ABA lige (Goodyear liga) iz 2003. godine, a klub je napustio 2005.

Već neko vrijeme na Višnjiku trenira i 28-godišnji Karlovčanin Dino Cinac koji je prošlu sezonu proveo u švedsko, Jamtlandu i tamo bio jedan od najboljih igrača lige. S obzirom na to da igra istu poziciju kao i Barać, sumnjamo da bi stručni stožer imao nešto protiv potpisa. Što se tiče igrača iz omladinskog pogona, na “predpripremama” su bili Toni Jelenković, Luka Tomas, Danijel Pršo i Marko Jurica.

Službene pripreme započinju 16. kolovoza.