Cherry: “Protiv tih momaka je uvijek osobno”

Nakon derbija 15. kola ABA lige pred novinare su izišli predstavnici obje momčadi. Iz Cedevitinog tabora nisu krili zadovoljstvo.

Jure Zdovc, trener Cedevite: “Nisam znao kako će momčad reagirati poslije Trenta, ali mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, s dobrom energijom, što je bio jedan od naših osnovnih zadataka. U zadnjoj utakmici koju smo u HT Premijer ligi igrali protiv njih oni su po energiji bili 30-40 posto iznad nas. Danas je energija bila prava, imali smo raspoloženih igrača, odigrali smo vrhunsku obranu i utakmica je završila kako je završila. Nemamo ni novih ozljeda. Barem se nadam da me neće ništa sutra iznenaditi i idemo dalje.”

Will Cherry, playmaker Cedevite: “Danas je bila čvrsta utakmica. Protiv tih momaka je uvijek osobno. Protiv njih smo u ABA ligi prvi put izgubili i htjeli smo im uzvratiti. Oni su počeli jako u prvoj četvrtini, ali danas smo držali pritisak u prvom i u drugo poluvremenu. To je najbolja obrambena utakmica koju smo protiv njih ove sezone odigrali. U HT Premijer ligi smo protiv Cibone bili loši u obrani i ipak smo tada dobili, ali danas smo odradili sjajan posao na njihovim ključnim igračima. Odradili smo dobar posao na Tomasu i Žoriću i nismo dopustili da im se ostali igrači razmašu.”

Od poraženih su stigle čestitke. Pobijedila je bolja momčad:

Ante Nazor, trener Cibone: “Ja bih čestitao protivniku na zasluženoj pobjedi. Ušli su u ranu kontrolu utakmice i držali su je do samog kraja. To je najviše rezultat naše neagresivne obrane, bilo na lopti, bilo na liniji dodavanja. U prvom dijelu smo izgubili šest lopti, koje je protivnik sve kaznio. Imali smo jedan nepametan napad i lošu obranu. Kad primiš 50 poena u prvom dijelu, tu je sve jasno. Ušli smo u veću rotaciju i nastojali smo pružiti veću energiju. Nažalost, nismo uspjeli, iako sam s nekim stvarima na utakmici izuzetno zadovoljan i mislim da se vidi određen napredak.”

Luka Žorić, centar Cibone: “Cedeviti čestitam na zasluženoj pobjedi. Mi nismo odgovorili na njihov način igre, na koji smo odgovorili u prve dvije utakmice i zasluženo su slavili.”