Karlo Žganec: “Zvezda je zasluženo pobijedila”

U 16. kolu ABA lige Cedevita je u Beogradu poražena od Crvene zvezde 82:66. U utakmici u kojoj su igrali bez Filipa Krušlina i Ivana Ramljaka Zagrepčani su bili nemoćni, iz igre su šutirali 38.9% i ovo jednostavno nije bila njihova večer.

“Apsolutno smo odigrali ispod nivoa. Što je razlog? Ima ih sigurno više… Opet neki igrači nisu bili na nivou. Neke igrače smo doveli ovdje da odigraju baš takve utakmice, ali jednostavno mi je sad žao da sam im uopće dao priliku. Ja preuzimam svu odgovornost za tu utakmicu. Igrači se trude. Nije im lako u tom ritmu putovanja i moramo izvući dobre stvari iz te utakmice. Možda je čak bolje na neki način da smo izgubili s malo više razlike jer ćemo neke stvari čistije vidjeti. Isto tako smo vidjeli i neke dobre stvari i idemo dalje.

Možda je ta utakmica protiv Zvezde došla u nekom nezgodnom ritmu jer smo odigrali toliko utakmica i sigurno ta dvojica igrača koji su ozlijeđeni, Krušlin i Ramljak, nam baš nedostaju. Oni imaju karakter, fiziku i atletiku i u takvim utakmicama, ne samo protiv Zvezde, nego i u grupi Eurokupa, nam nedostaju. Ja se nadam da će se što ranije vratiti, sezona je duga, pa da se počnemo opet dizati”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Od 6. siječnja (subota) do danas Cedevita je odigrala pet utakmica.

“Ne samo da je to pet utakmica u sedam dana, nego i iza sebe vučemo teret cijele sezone. Sad idemo u Kuban. Mi smo odigrali dosad 40 i nešto utakmica, a oni su odigrali 20, duplo manje. No, mi smo to znali. Nema kukanja, nije nam lako, ali moramo se dići i ići dalje. Duga je sezona. Puno se još igra i to je to”, dodao je Zdovc.

Na poraz protiv Zvezde osvrnuo se i Karlo Žganec

Mislim da je Zvezda danas zasluženo pobijedila. Bili su agresivniji i defanzivno i ofenzivno. Bili su jači u svakom duelu. Napravili su već u prvom poluvremenu veliku razliku, u drugom smo to mi pokušali malo uljepšati, ali što je tu je. Idemo dalje. Sigurno da nije lako igrati u našem ritmu, no cijelu sezonu igramo tako. Trebamo se naviknuti. Imamo još i neke ozljede. Trebamo se skupiti, odigrati što bolje i već u Rusiji pokazati da možemo bolje.”