MZT na Mavrin pogon bolji od Cibone

Novi poraz Cibone, deseti ove sezone u regionalnom natjecanju. U sklopu 16. kola ABA lige “Vukovi” su u Draženovom domu ugostili makedonski MZT niti 24 sata nakon prvenstvene utakmice protiv Zaboka. Dominik Mavra odlično je “dirigirao” igrom Makedonaca te se pokazao ključnim igračom u važnoj pobjedi MZT-a kojom su se uključili u borbu za ostanak u ligi. Završnica treće četvrtine pokazala se ključnom kada su Makedonci pobjegli na plus 15.


ABA liga, 16. kolo, 14. siječnja

Cibona – MZT 77: 92(19:15, 19:26, 18:30, 21:21)

(Žorić 20, Tomas 15, Rozić 14 – Mavra 18(10as), Stojanovski 18, Simonovski 16)


Odlično su krenuli Cibosi s početnih 10:3. Nakon prve četvrtine prednost naše momčadi iznosila je četiri poena razlike, a vodstvo na utakmici imali su do 11. minute nakon čega Makedonci prelaze u vodstvo koje nisu do kraja ispuštali. Na odmor se otišlo s plus tri za goste, ali u trećoj četvrtini uslijedio je potpuni pad, naročito krajem treće dionice.

Cibosi su djelovali umorno, a Nazor je koristio usluge britanskog Iranca, Arona Geramipoora koji se nije pretjerano iskazao. Žorićev back up centar na brzinu je nakupio pet prekršaja.

Odlično je za to vrijeme gurao “motor” Makedonaca, Mavra, koji je na kraju upisao double-double učinak.

Prednost je u nekoliko navrata dosezala i do plus 18. Domaćini su se tricama Tomasa približili na minus devet tri i pol minute prije kraja, no više od toga nije moglo. Makedonci su bili odlično šuterski raspoloženi. Pogađali su sve što su htjeli, a Cibosi su s druge strane ispucali čak 32 trice i od toga pogodili samo osam.