Vukovi “bez Budućnosti”

U posljednjoj utakmici u godini snage su u Draženovom domu odmjerili Cibona i Budućnost. Gosti iz Podgorice otišli su kući s dva boda. Ključnim se pokazao loš ulazak u posljednju četvrtinu kada bekovi Budućnosti rade seriju te bježe na plus osam. Na kraju je završilo rezultatom 87:93.


ABA liga, 14. kolo, 30. prosinac

Cibona – Budućnost 87:93 (17:17, 23:22, 22:26, 25:28) 

(Tomas 21, Žorić 18 – Gordić 23, Gibson 19)


Već od samog početka vidjelo se da će utakmica biti vrlo izjednačena. Gosti su cijelo vrijeme imali blagu inicijativu, no nisu se uspijevali značajnije odvojiti. Vrijedi istaknuti jedino plus četiri u prvoj te plus devet sredinom druge četvrtine. No, Žorić i Tomas rade veliku seriju te Cibona na poluvrijeme odlazi s minimalnom prednošću (40:39).

Uz dosta oscilacija treća četvrtina protječe bez većih rezultatskih promjena. Početkom posljednje dionice gostujući bekovi Gibson i Ivanović mini serijom donose Budućnosti plus osam.

Iskusni gosti uspijevaju odoljeti pritiscima Vukova. Najviše što je Cibona uspjela postići je smanjivanje zaostatka na minus četiri minutu i pol prije kraja (80:84). No, ponovno su se ključnim pokazali gostujući bekovi, Gordić i Gibson koji prvo polaganjem, a zatim i tricom rješavaju utakmicu.