Šenčur lagano s Osijekom

Igrači trenera Vladimira Krstića upisali su prvi poraz u Helios Alpe Adria Cupu, na gostovanju u Sloveniji kod ekipe Šenčura. Konačnih minus 21 možda i nije realan rezultat, s obzirom na dvije uvodne pobjede Komaraca, no samo dvojica raspoloženih igrača, Jimmie Taylor i Venkatesha Jois, nisu bili dovoljni za ništa drugo osim visokog poraza.


Helios Alpe Adria Cup, treće kolo, 10. listopad

KK ŠENČUR – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK 80:59 (29:15,18:17,17:17,16:10)

SENČUR: Novak 2, Sajevic 3, Murič 21, Rizvič 8, Martinčić 5, Pavić 12, Gorjanc 7, Babič, Čičić, Rebec 10, Varagić 5, Pavković 7

VROS: Boban 3, Taylor 16, Došen, Žulj, Markulin 8, Bačić, Šarac 2, Krajina 6, Turalija 6, Anzulović, Vrkić 4, Jois 14


Već prva četvrtina pokazala je da će Osječani teško do pobjede. U osmoj minuti semafor je već pokazivao 27:7 i bilo je jasno da Komarci moraju početi ubadati svoje protivnike ili će ih domaćini jednim pljeskom uništiti. Presliku prve četvrtine gledatelji su mogli vidjeti i u drugoj četvrtini. Domaća ekipa zadržala je visok postotak šuta, a iako su se Osječani malo probudili pa je rezultat druge četvrtine bio 18:17 u domaću korist, bilo je to samo dovoljno da domaća ekipa ne pobjegne na više od 20-ak razlike, što bi bilo dovoljno samo za definitivno potpisivanje poraza. Dugo su se Osječani tražili u ovoj utakmici pa su tako uspjeli samo održavati veliki minus, iako je bilo posve jasno da u napadu nemaju rješenja kako bi ugrozili vodstvo domaće ekipe.

Najviše problema Osječanima zadavao je Dino Murić, bivši igrač ljubljanske Olimpije, koji je pogađao iz svih pozicija i bio nerješiva enigma za Komarce. Tako su domaći u 37. minuti imali najveću prednost na utakmici, plus 26 (80:54), da bi Krajina i Markulin s pet poena samo smanjili, ionako uvjerljiv poraz. Bila je ovo prva utakmica za domaću ekipu u ovom natjecanju i prva pobjeda, dok su Osječani na omjeru dvije pobjede i jedan poraz te trenutno zauzimaju prvo mjesto u svojoj grupi s pet bodova.

Koliko su Osječani bili van utakmice, govori podatak da je kapetan Aljoša Šarac ostao bez poena iz igre, sa samo dva postignuta slobodna bacanja i to na samom kraju treće četvrtine, dok je iz igre šutirao 0-5. Bez pravog Aljoše i njegovih poena, teško su Osječani mogli očekivati nešto više od ovakvog poraza, no kao i svatko, i Aljoša ima pravo na loš dan. Do sada je upravo on vukao ovu ekipu i vjerojatno je ovo samo bio loš dan za njega.

U domaćim redovima briljirao je Dino Murić s 21 poenom (10-12 za dva poena) i kapetan Smiljan Pavič s 12 poena. Kod Vrijednosnica bolji od ostalih Jimmie Taylor, na svom prosjeku od 16 poena te Venkesha Jois s 14 poena.