Alpe Adria Cup: Prievidza na krilima Hrvata pregazila oslabljeni Zagreb

Zagreb je na utakmicu posljednjeg, šestog kola skupine B Alpe Adria Cupa u slovačku Prievidzu kod istoimenog domaćina otputovao bez Ivana Milekovića, Jure Perića i Marina Šarlije, odnosno sa samo devet igrača u sastavu i pretrpio težak poraz. Prievidza je slavila sa 90:62 uz velik obol dvojice hrvatskih košarkaša.

Osim početnih 0:5 koje je postavio Luka Božić, ostatak utakmice u potpunosti je pripao domaćinima. Već nakon prvih deset minuta poveli su sa 18:9, a sjajnu tricašku večer nastavili su i u drugoj dionici, te na krilima gotovo nepogrešivog našeg Igora Marića stigli do velikih +19 na kraju prvog poluvremena (43:24). Znakove života Mravi su počeli pokazivati u trećoj dionici, ali nisu uspijevali smanjiti rezultat na prihvatljiviju razliku. U posljednjih deset minuta ulazi se sa serijom domaćina 11:0, kojom su riješili pitanje pobjednika i mirno priveli susret kraju.

Do konačnih 90:62 Prievidzu su predvodili Marić s 19 poena i još jedan Hrvat Marko Batina, koji je ubacio 16 koševa. Dino Radoš istaknuo se u momčadi Zagreba sa 16 ubačaja, a Božić je dodao 10 uz šest skokova.