Slovenci opet bolji od Osječana

Drugi poraz u Helios Alpe Adria Kupu upisali su Osječani. I ovoga puta od njih je bila bolja ekipa Slovenskog Senčura. Vrijednosnice su, kao i prije dva dana u Škrljevu, na klupi imali deset igrača, no ovoga puta nastupilo ih je samo šest, što dovoljno pokazuje u kakvim je problemima trener Krstić. Na jučerašnjem treningu ozljedu leđa zaradio je Jois pa trener Krstić nije htio riskirati s njegovim uvođenjem.


Helios Alpe Adria kup četvrto kolo, 24. listopad:

VRIJEDNOSNICE OSIJEK-SENČUR 75:79 (11:14,22:15,18:19,24:31)

VROS: Boban 9, Taylor 24, Došen 5, Bačić, Markulin 13, Anzulović, Šarac, Krajina 10, Jois, Vrkić, Turalija 14

SENČUR: Novak, Sajević 2, Murić 9, Rizvić 23,Martinčić 6, Pavič 10, Gorjanc 7, Tovilović, Babić, Rebec 14, Varagić, Pavković 8


Bolje su gosti otvorili susret i prvu četvrtinu riješili u svoju korist, no do kraja prvog poluvremena Osječani su uspjeli povesti i otići na poluvrijeme s plus četiri (33:29).

Održavala je domaća ekipa vodstvo kroz treću četvrtinu, no u zadnjoj četvrtini, točnije dvije minute prije kraja, gosti dolaze do ključnog vodstva, koje se na kraju pokazalo presudno. Iako je Taylor tricom izjednačio na 70:70 na 1:25 prije kraja, no gosti su preko Pavkovića i njegove trice otišli na 70:75 i bilo je jasno da bodovi odlaze u Sloveniju. Preciznim izvođenjem slobodnih bacanja, gosti su samo potvrdili konačnu pobjedu.

Najbolji kod domaćina bio je Taylor s double-double učinkom, 24 poena i 11 skokova , koji je nakon utakmice u nedjelju, opet proveo svih 40 minuta na terenu, Turalija je dodao 14 poena, Markulin 13. Krajina je također upisao double-double učinak, 10 poena i deset skokova. Goste je predvodio Rizvić s 23 poena, dok je Rebec dodao 14.

“Utakmica je došla za nas u krivo vrijeme. Prije dva dana igrali smo tešku utakmicu u domaćem prvenstvu. Nedostajali su nam naši ozlijeđeni igrači i bilo je teško bez njih igrati. Čestitke gostima na pobjedi. – kazao je nakon utakmice trener Osječana, Vladimir Krstić.