Bilbao istupio iz ACB lige

Prošlosezonski klub naših Damira Markote, Frana Pilepića i Filipa Vrkića, Bilbao Basket odustao je od natjecanja od španjolske prve ACB Endesa Lige zbog teške financijske situacije.

Prije samo par sezona, dok je Marko Banić bio član Bilbao Basketa bili su u vrhu Španjolske lige, igrali Euroligu, a sada zbog nepodmirenih dugovanja prema igračima i trenerima iz prošle sezone kao i zbog nemogućnosti da registrira momčad u predviđenom vremenu istupaju iz lige.

Novo rukovodstvo kluba 26. lipnja ove godine garantiralo je da je financijska stabilnost kluba osigurana iako se i tada znalo da klub duguje šest milijuna eura. Najavljivali su i budžet kluba od 4,3 milijuna eura za sljedeću sezonu te da će biti osigurani kreditnim zaduživanjem od tri milijuna eura. Ipak, to se nije dogodilo i klub od sljedeće godine nastupa u nižem rangu natjecanja.

Evo i priopćenja vodstva ACB Endesa lige: “Rukovodstvo kluba obrazložilo je da nisu uspjeli osigurati sredstva za realizaciju ovog plana. Također su upozorili da su u jako teškoj situaciji i da će o budućnosti kluba biti odlučeno u narednih nekoliko dana”.