DeShaun Thomas blizu Maccabija, Jaka Blažić u Andorri

Prema navodima Roeya Gladstonea s izraelske televizije Sport 5 DeShaun Thomas je jako blizu potpisivanja ugovora s Maccabi Tel Avivom, klubom čiji je novi trener Neven Spahija.

Thomas je prošlu sezonu nosio dres turskog Anadolu Efesa, a u tamošnjem je prvenstvu zabijao 10,3 poena u prosijeku uz 3,2 skoka. U Euroligi je za 14 minuta prosječno bilježio 7,3 poena i 1,7 skok. Klub je odlučio iskoristiti opciju u ugovoru te ga otpustiti nakon samo jedne odrađene sezone.

Kako Victor Rudd neće nastaviti s Maccabijem, a Victor Alexander Quincy Miller su pod upitnikom, Thomas se čini kao solidno rješenje na krilnoj poziciji. Osim Efesa, u karijeri je nastupao za Nanterre, Barcelonu i Austin Spurse – filijalu San Antonio Spursa.

Novosti dolaze i s druge strane “Starog kontinenta”. U Španjolskoj je slovenski reprezentativac Jaka Blažić dres Baskonije zamijenio onim MorraBanc Andorre – protivnikom Cedevite u Eurocupu.

Jaka je prošle sezone u Euroligi zabijao 4,7 poena u prosijeku uz 2,1 skok. Dobro je poznat publici u regiji jer je godinama nastupao u ABA ligi, čiji je i pobjednik 2015. godine s Crvenom Zvezdom.

Osim Zvezde i Baskonije, u karijeri je nastupao za Triglav Kranj, Geoplin Slovan i Union Olimpiju.