Novi šokantan poraz Splita

Deveto kolo Druge ABA lige ponudilo nam je ogled Borca i Splita u Čačku. Susret je bio od iznimne važnosti za plasman na tablici za jednu i drugu momčad tako da smo gledali još jednu neizvjesnu utakmicu, kao što ih je većina u ovom natjecanju koje je krenulo u pogon od ove sezone. Nažalost, još jednom unatoč vrlo dobroj predstavi, Splićani su ponovno poraženi na gostovanju, ovog puta još dramatičnije nego u Novom Mjestu protiv Krke.

Druga ABA liga, 9. kolo, 13. prosinac

Borac-Split 84:83  (20:28, 24:18, 21:19, 19:18)

BORAC: Ćalović, Popović 4, Đoković 16, Pešaković 8, Balaban 11, Prlja, Mičić 3, Stojadinović 15, Gavrilović, Todorović 18, Čarašić, Marinović 9

SPLIT: Scott 10, Kalajžić 18, Kedžo 23, Filipović 3, Marčinković 6, Najev 11, Jukić, Vrgoč, Špaleta 8, Širko 4

Nakon što je polovica prve četvrtine prošla u egalu, gosti uzimaju konce igre u svoje ruke i brzo se odvajaju na devet razlike (14:23). Izuzetno dobru dionicu igre imali su Kalajžić Najev te “Žuti” zadržavaju prednost do početka druge četvrtine. Tada upravo izlaskom Najeva, a ulaskom Jukića stvari strelovito kreću nizbrdo te su se domaćini iznenđujuće brzo našli u maloj prednosti. Ipak, tricama Širka Scotta jedini hrvatski predstavnik u ovoj ligi na predah odlazi s dva poena prednosti (44:46).

Nastavak nam donosi potpuno ludilo. Prvo domaćini rade veliku seriju 18-4 i odlaze na velikih plus 12, a tada uzvraća Mateo Kedžo  u “one man” šou i praktički sam vraća Split u život serijom 13-2 i posljednjih deset minuta dočekujemo u potpunom egalu (65:65). Potpuni šok za Splićane dolazi na kraju. Imali su prednost sve do posljednjih sekundi utakmice kada Kalajžić u pet sekundi ne uspijeva izvesti loptu sa strane, a tricu ubacuje Stojadinović i Borac dolazi do vrlo važne pobjede.

Split je ovim porazom s omjerom 4-5 izjednačen na sedmom mjestu ljestvice sa Zrinjskim i Rogaškom dok pobjedu više na petom i šestom imaju Dynamic i Teodo. Borac i Vršac su s 6-3 na trećem i četvrtom mjestu, posljednjima koji vode u borbu za elitni rang regionalne košarke.