Cedevita uvjerljivo poražena od Unics Kazana

U predzadnjem kolu grupne faze Eurokupa Unics je dočekao Cedevitu. Nakon iznenađujućeg poraza od Andorre Vitamini su ušli u ovu utakmicu s imperativom pobjede. Danas su Zagrepčani vrlo loše izgledali te se vidjelo od početka da današnja utakmica neće proći dobro. Vodio je Kazan cijelu utakmicu te je na kraju uvjerljivo slavio. Cedevita u sljedećem kolu igra protiv Pariza te tu utakmicu jednostavno moraju pobijediti ako žele proći dalje.


9. kolo, Eurokup, 20. prosinac

Unics Kazan – Cedevita 78:61 (22:9, 14:23, 21:20, 21:9)

Unics: Ejim 2, Ndour 3, Ponkrashov 5, Colom 16, Shukhovtcov, Lasme 18, Smith 11, Trushkin 12, Lockett 9, Sergeev , Andušić 2, Kolesnikov

Cedevita: Krušlin 6, Johnson 2, Katić, Nichols 7, Žganec 14, Musa 13, Cherry 12, Markota, Ramljak, Stipanović 4, Murphy 3


Nisu dobro Vitamini ušli u utakmicu. Nakon ranog vodstva Unics je stigao Zagrepčane te je napravio seriju od čak osamnaest nula. Cedevita je bila potpuno bezidejna. Pokušavala je sve rješavati na individualnu kvalitetu, ali im to nije prolazilo. Za razliku od njih igrači iz Kazana su igrali pametno u napadu. Čim bi prešli centar pokušali bi unutarnjom igrom postići koš. Takvim načinom igre najviše je profitirao Lasme koji je svojim velikim arsenalom oružja terorizirao centre Cedevite. U drugoj četvrtini Vitamini su bolje zaigrali te su napokon počeli pogađati nešto iz vana. Uspjeli su smanjiti razliku, a za to je bio najviše zaslužan Nichols koji se jedini danas pojavio na utakmici. Održavao je Unics svoju razliku, ali tricom Krušlina prije odlaska na odmor Cedevita je došla na minus četiri. S obzirom na njihovu igru u prvom dijelu s ovim minusom su sigurno bili zadovoljni.

Kada smo već svi mislili da će se Cedevita ponovno vratiti i nekako uspjeti izboriti pobjedu Unics je ušao u još jednu ludu seriju. Rusi su na terenu radili sve što su željeli. Zagrepčani su bili potpuno oprani s terena te je svima bilo jasno da ne mogu parirati večeras puno boljem Unicsu. Pokušao je Zdovc pronaći pravu petorku, ali nije uspio. U zadnjoj četvrtini igrala se revijalna utakmica te je na kraju Unics neočekivano uvjerljivo slavio protiv Vitamina.

Cedevita je nakon ove utakmice na četiri pobjede i pet poraza.