Barca slavi 20 godina La Bombe

Juan Carlos Navarro 20. sezonu nastupa u redovima Barcelone. Povodom tog, klub mu se zahvalio svojevrsnom ceremonijom prije utakmice.

Legendarni La Bomba, kako ga zovu, s katalonskim klubom ostvario je niz uspjeha, uključujući dvije Eurolige i niz naslova nacionalnog kupa i prvenstva. Koliko mu je karijera velika svjedoči podatak da je sa Spanoulisom izjednečen u rekordu od sedam pojava u najboljoj momčadi Eurolige. Proglašen je i u najbolju momčad Eurolige za prvo desetljeće ovog stoljeća. Sezonu 2007./08. proveo je u NBA u dresu Memphis Grizzliesa.

Za španjolsku reprezentaciju nastupao je čitavu karijeru, a nakon ovogodišnjeg Eurobasketa se umirovio od nacionalne selekcije. S reprezentacijom osvojio je devet medalja na velikim natjecanjima, a jedina zlatna medalja koja mu nedostaje je ona s Olimpijskih igara.

37-godišnji Španjolac predstavlja jedan od simbola španjolske košarke uopće, te je bio jedan od ključnih izgrađivača velikog preporoda koji se španjolskoj košarci u prethodnom desetljeću dogodio. Danak godina uzeo je svoje i Navarro ove sezone dobiva tek 11 minuta u prosjeku, za koje bilježi 4,3 poena.