Beskrvna Cedevita poražena u Krasnodaru

Četvrti poraz uzastopce doživjeli su košarkaši Cedevite, barem kada je riječ o natjecanju šesnaest najboljih europskih klubova za ovu sezonu. Malo se toga dobroga od strane zagrebačke momčadi moglo vidjeti u dalekom i prijateljskom Krasnodaru. Cedevita je visoko poražena (87:63) pa će prigodu za treću pobjedu u skupini imati sljedećeg tjedna kada joj u goste dolazi Darussafaka. Danas je domaćin bio jednostavno preraspoložen, gost je stoga ostao bez ikakve šanse za senzacijom.

Naravno, bilo je teško očekivati berbu bodova. Momčad u kojoj igra bivši Cibonin igrač Matt Janning, ali i hrvatski reprezentativac Dontaye Draper pokazala je klasu već u prvoj četvrtini. Nakon tri i pol minute igre već je bilo 11:3, trice su već zabijali Voronov i Broekhoff koji će kasnije vanjskim šutem Cedeviti nanijeti mnogo štete. Tricom Bykova na isteku šeste minute bilo je 17:7, a gosti za vrijeme cijelog prvog poluvremena gotovo ništa nisu mogli ubaciti izvana. Samo dvije trice u prvom dijelu uzrokovale su veliki zaostatak, Rusi su do isteka prvih deset minuta zabili gotovo trideset poena…

Cedevita se malo diže u drugoj četvrtini koju i pobjeđuje. Ipak, najprije vezanim poenima Janninga Kuban odlazi na 35:15, a tek onda Walker zabija tricu. Nešto kasnije to će učiniti i Fran Pilepić, a gosti će se primaknuti tek na dvanaest poena zaostatka (37:25) prije novog ukopavanja u mjestu koje će potrajati do samoga kraja druge četvrtine.

S krajnjom mini-serijom 0:6 Cedevita odlazi na predah u relativno pristojnom zaostatku (44:33), ali treća će četvrtina razriješiti sve dvojbe oko pobjednika, ako ih je ikada uopće i bilo.

Kuban uzvraća sa svojih 7:0 uz novu tricu Broekhoffa, a u dvadeset i šestoj minuti već je 58:37 nakon ubačaja Clavera. Kuban je imao i prednost od 70:41, ali je s pet vezanih poena Gordića zaostatak gostiju uoči posljednjih deset minuta ipak bio nešto manji.

Početkom četvrte četvrtine Pilepić stavlja svoje dvije trice, brzo mu uzvraća Janning, a onda u igru ulaze Žganec i Katić. Njihovo skupljanje euroligaškog iskustva počelo je poenima za smanjenje na 78:58, no do kraja je Kuban uspio vratiti na dvadeset i pet poena razlike.

Osim pristojne predstave Bilana (11p, 6sk) i sporadičnih bljeskova Pilepića teško je izdvojiti svjetlu točku u Cedevitinim redovima. Zanimljivost je da su se svi igrači upisali u listu strijelaca, a bit će još zanimljivije ovoga ponedjeljka u Beogradu kod Partizana u ABA ligi. Cedevita ide po potvrdu drugog mjesta uoči polufinalne serije.

Lokomotiv Kuban – Cedevita 87:63 (29:12, 15:21, 26:13, 17:17)

Lokomotiv: Delaney 4, Singleton 3, Randolph 28, Draper 2, Claver 5, Bykov 8, Janning 9, Kolyushkin, Balashov, Voronov 8, Zubkov 6, Broekhoff 14

Cedevita: Pullen 1, White 8, Katić 5, Pilepić 9, Babić 1, Žganec 2, Walker 5, Bilan 11, Mazalin 2, Gordić 9, Žorić 6, Arapović 4