Dončić učinkom karijere vodio Real do pobjede protiv Perasa i Simona

U derbiju na otvaranju Eurolige, Real Madrid je lakše od očekivanog slavio u Istanbulu. Španjolska ekipa je pokazala da ove godine ima najviše ambicije i ostavila Perasa i društvo na visokih minus 14.

Euroliga, 1. kolo, 12. listopad

Anadolu Efes – Real Madrid 74:88 (19:28, 17:17, 20:17, 18:26)
(statistika)

Nakon uvodnog opipavanja snaga, ulaskom u igru fantastičnog Luke Dončića sredinom prve četvrtine, Kraljevi su se počeli rezultatski odvajati. Curilo je u obrani turske momčadi na sve strane, a Luka je bio sveprisutan. Na prvi mali odmor otišli su gosti s plus devet (19:28). Identičnu prednost imali su i na kraju poluvremena, a slovenski wunderkid imao je na kontu 13 poena.

Kako je utakmica odmicala, Efes se polako dizao i stigao u 32. minuti na samo minus dva. Na scenu je tada ponovno stupio najbolji svjetski 18-godišnjak i poveo Real do pobjede. Veliku pomoć imao je u odličnom Gustavu Ayonu sa 16 poena i deset skokova.

Dončić je susret završio s 27 poena što mu je rekord karijere u Eurolligi, te po četiri skoka i asistencije. Značilo je to ukupnu valorizaciju 32. Kod domaćih najefikasniji je bio Errick McCollum, inače stariji brat NBA zvijezde C.J. McColluma iz Blazersa, s 26 poena. Krunoslav Simon je odigrao utakmicu za zaborav. Za 24 minute nije se upisao u strijelce (šut 0/8). Skupio je skok i tri asistencije.