Fenerbahče pronašao zamjenu za Udoha

Turski Fenerbahče, najbolja europska momčad u prošloj sezoni, popunio je rupu u rosteru koja je nastala odlaskom Ekpea Udoha u Utah Jazz. Na jednogodišnju suradnju pristao je iskusni NBA igrač Jason Thompson, navodi Eurohoops.

31-godišnji krilni centar karijeru je započeo 2008. godine u Sacramento Kingsima, koji su ga odabrali kao 12. izbor drafta, a tamo se zadržao punih sedam godina. 2015. godine Kingsi su ga kao dio razmjene poslali u Golden State, a nekoliko mjeseci kasnije potpisao je ugovor s Torontom. No, ni u Kanadi se nije dugo zadržao, pa je na ljeto 2016. godine prešao u kineski Shandong Golden Stars.

Thompson je najbolju košarku igrao u prve dvije sezone, kada je imao prosjeke iznad 11 koševa i 7 skokova, nakon čega je njegova forma polako padala. Osmogodišnju NBA karijeru zaključio je s prosjecima od 8,9 koševa, 6,6 skokova i 1,1 dodavanja za 25,2 minuta igre. Svojim iskustvom u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta trebao bi biti dostojna zamjena za najkorisnijeg igrača Završnog turnira Eurolige.