Euroliga: Lokomotiv izjednačio protiv Barce i izborio majstoricu

Iako se to moglo očekivati, Barcelona nije iskoristila domaći teren kako bi osigurala posljednje mjesto koje vodi na berlinski Final Four Eurolige. U punoj Blaugrani Barcelona je izgubila od Lokosa koji su tako uzvratili break te cijelu seriju vratili u Krasnodar.

Cijela utakmica protekla je u visokom ritmu u kojem su se ekipe izmjenjivale u vodstvu te se u posljednju minutu ušlo izjednačeno. Junak regularnog dijela utakmice postao je prosijedi Juan Carlos Navarro koji, po tko za koji put, pogađa šut po kojem je i postao poznat te 2,9 sekundi prije kraja vraća stvari na početak.

Pri tom rezultatu, 76:76, gosti zovu minutu odmora nakon kojeg Malcolm Delaney promašuje neizrađeni šut za pobjedu pa utakmica odlazi u dodatnih pet minuta.

U produžetku gledamo “one man show” u režiji Anthonyja Randolpha (MVP-ja utakmice) koji postiže 10 poena, dok se na drugoj strani u tragičara pretvara Juan Carlos Navarro što na kraju zorno prikazuje konačni rezultat. Rusi su produžetak dominantno dobili rezultatom 16:4, ukupno 92:80, izborivši tako pet, odlučujuću utakmicu.

FC Barcelona – Lokomotiv Kuban 80:92 (19:21, 16:19, 19:11, 22:25, 4:16)

Kod Barcelone najistaknutiji su bili Navarro (19p, 4as, val. 20) i naš Ante Tomić (18p, 6s, val. 25). U redovima pobjednika najzaslužniji Randolph (28p, 7s, 2a val. 28) i Victor Claver (17p, 10s, val. 24).

Od naših nastup je upisao i Dontaye Draper sa skromna 4 koša, dok je pravdu dijelio Dubrovčanin Sreten Radović kao prvi sudac utakmice.

Odlučujuća pet utakmica na rasporedu je u utorak, 26. travnja u 19 sati nakon koje ćemo vidjeti koja će zemlja imati dva predstavnika na završnom turniru Eurolige.