Simon o Eurobasketu: “Sve je bilo loše otpočetka”

Krunoslav Simon ovo ljeto zamijenio je Milan Istanbulom. U intervjuu za Eurohoops govorio je o svom novom klubu Anadolu Efesu, Velimiru Perasoviću koji mu je novi trener, reprezentaciji na EuroBasketu, a također je okrznuo FIBA-u te napomenuo kako mu je novi sustav kvalifikacija glup.

“Imao sam nekoliko ponuda ovog ljeta, ali sam naposljetku prihvatio ponudu Efesa.”

U Efesu je, naravno, i hrvatski trener Velimir Perasović. O njemu je Simon birao najbolje riječi:

“Perasovića poznajem otprije kad me trenirao u reprezentaciji. Rezultati govore sami za njega. Jedan je od boljih trenera.”

Efes je izmijenio momčad iz korijena: čak su desetorica igrača napustila klub.

“Teško je u ovoj fazi reći kako ćemo izgledati. Jedno je igrati pripremne, a drugo natjecateljske utakmice. Sudeći po situaciji sad, mislim da ćemo biti dobra ekipa na terenu i van njega. Nadam se da ćemo igrati brzu košarku s jakom obranom.”

“Turska liga zasigurno je najbolja u Europi. Kompetitivna je, a to volim – uvijek je dobro igrati protiv jakih igrača i ekipa. Nadam se da će se i nas nešto pitati u ligi.”

Upitan o nastupu reprezentacije na netom završenom EuroBasketu, Simon nije krio razočarenje:

“Ne znam što bih vam rekao. Sve je bilo loše od početka, s tim igračima koji se nisu pojavili radi svog napretka. Jasno, imamo talent, ali mislim da se nešto mora promijeniti iz korijena da bi se neka promjena dogodila.”

Simonu i Perasoviću želimo sve najbolje u Efesu za nadolazeću sezonu.