Službeno: CSKA potpisao zamjenu za Tea

Nekadašnji najkorisniji igrač Eurolige i njen osvajač, španjolski plejmejker Sergio Rodriguez novi je član moskovskog CSKA. Tu je, do danas neslužbenu informaciju moskovski kolektiv objavio na svojim službenim stranicama i tako potvrdio da je pronađena zamjena zasrpskog reprezentativca Miloša Teodosića. On je naime, ranije ovoga mjeseca otišao u NBA ligu.

31-godišnji Rodriguez stavio je potpis na ugovor u trajanju od dvije sezone, s mogućnošću produljenja na još jednu. Njegov je posljednji angažman bio u momčadi Philadelphije, za koju je u 68 utakmica prosječno bilježio 7.8 poena i 5.1 asistenciju. Šest sezona proveo je u Realu s kojim je 2015. godine osvojio europsku titulu. Sezonu ranije bit će imenovan za najkorisnijeg igrača sezone u Euroligi,

Sa španjolskom je reprezentacijom postao vlasnik srebra i bronce s posljednja dva olimpijska turnira, a u posjedu je po jednog svjetskog (Japan 2006) i europskog (Francuska 2015) zlata. “Chacho” je s Realom osvojio tri španjolska prvenstva i četiri nacionalna kupa, a u Euroligi dosad bilježi 163 nastupa uz 1.574 poena i 756 asistencija, što ga stavlja na 10. mjesto po broju dodavanja u povijesti tog natjecanja.