Trenerska legenda Dušan Ivković otišao u zasluženu mirovinu

Jedan od najvećih trenera u povijesti europske košarke, Duda Ivković, obzanino je u 73. godini života kraj svoje karijere. Istinska legenda obilježila je reprezentativnu i klupsku povijest kompletne regije i Europe, a na oproštajnoj utakmici su pristuni bile mnoge veličine iz raznih sportova.  Tako su se na utakmici između “Dudinih zvijezda” i Olympiacosa igranoj u Pireju našle legende poput Predraga Danilovića, Žarka Paspalja, Jure ZdovcaDina Rađe, Dragana Tarlaća, Dražena Dalipagića, Dejana Tomaševića, Zorana Čuture, Nenada Krstića, Milana Tomića, Branislava Prelevića, Željka Obradovića, Panagiotisa Fasoulasa, Dimitriosa Itoudisa i Novaka Đokovića.

Za Dudinu momčad su igrali njegovi bivši igrači među kojima su bili i naš Dario Šarić te lider sprske reprezentacije Bogdan Bogdanović. Oproštaj je bio vrlo emotivan, a posebno kada su mu se na centru pridružili Fasoulas Spanoulis koji su iznijeli dva trofeja Eurolige koje je Duda uzeo sa Olympiacosom 1997. i 2012. Dobio je i nagradu “Legenda Eurolige”, što još niti jedan trener nije uspio.

U svojoj bogatoj kolekciji ima osvojen Kup Radivoja Koraća davne 1976. te 15 tituala prvaka i kupova. Na reprezentativnoj razini ima tri osvojena prvenstva Europe ( 1989., 1991., 1995.), zlato na svjetskom prvenstvu 1990. te olimpijsko srebro 1988. sa Jugoslavijom.

Nakon oproštaja osvrnuo se i na trenutačno stanje u europskoj košarci. Rekao je kako je ovo otvoren rat između FIBE i Eurolige te je žrtva košarka koja će u jednoj točki pasti toliko nisko da će se ove strane morati sastati. Dodao je kako je on uvijek optimist, ali ovo je krucijalni trenutak u povijesti europske košarke.