Talijanski košarkaški klub Olimpia Milano u potrazi je za klubom koji bi im bio filijala, odnosno podružnica u koju bi slali svoje mlade igrače da se razviju, navodi La Gazzetta dello Sport. Sportski magazin također navodi kako čelni ljudi Milana žele klub iz Hrvatske ili Srbije. “Volio bih kada bismo imali podružnicu u drugoj talijanskoj […]

“Priča se nastavlja…” – tako glasi objava na službenim stranicama Reyer Venezije, novog/starog kluba našeg Hrvoja Perića. Ovo će 31-godišnjem Dubrovčaninu biti peta sezona u talijanskom klubu, s kojim je prošle sezone uspio osvojiti titulu prvaka Italije. Veneciji je to treći naslov prvaka, ali prvi nakon više od 70 godina apstinencije, a upravo je Perić bio […]

Na pameti hrvatskog reprezentativca, po košarkaškom zanimanju polivalentnog beka slatke su brige. Može jednostavno ostati u Milanu kod Jasmina Repeše i produljiti suradnju za opcionalnu godinu dana iz aktualnog ugovora, a može i drugačije. Popis klubova koji ga žele vidjeti sve je veći, a imena su ona najbolja – Barcelona, Maccabi Tel Aviv i Efes […]

Mjesec dana trajala je neizvjesnosti, no sada je poznato novo odredište kapetana hrvatske košarkaške reprezentacije Roka Lenija Ukića. Nakon što je sezonu započeo u Vareseu, 31-godišnji Splićanin će ostatak sezone odraditi u 25 kilometara istočnijem Cantúu, velikom rivalu svojeg bivšeg kluba.

Kapetan reprezentacije Hrvatske Roko Leni Ukić više nije član talijanskog prvoligaša Varesea, za kojeg je nastupao u posljednja dva mjeseca, upravo koliko je i trajao njegov ugovor s deseterostrukim talijanskim prvacima.

Nakon jedanaest odigranih kola talijanske Serie A na vrhu poretka nalazi se pet momčadi s identičnim učinkom od osam pobjeda i tri poraza. Svih pet vodećih momčadi upisalo je pobjede ovoga vikenda.

Višetjednoj okupaciji čelne pozicije u talijanskoj prvoj košarkaškog ligi od strane košarkaša Pistoie došao je kraj. Svojim drugim uzastopnim porazom prvo su mjesto prepustili "Manekenima" Jasmina Repeše.

U šestom kolu talijanskog nacionalnog prvenstva svi su favoriti upisali pobjede osim Reggio Emilije koja je na gostovanju u Cremoni uvjerljivo izgubila te izgubila korak za vodećim dvojicom.