Krunu Simona žele najbolji

Na pameti hrvatskog reprezentativca, po košarkaškom zanimanju polivalentnog beka slatke su brige. Može jednostavno ostati u Milanu kod Jasmina Repeše i produljiti suradnju za opcionalnu godinu dana iz aktualnog ugovora, a može i drugačije. Popis klubova koji ga žele vidjeti sve je veći, a imena su ona najbolja – Barcelona, Maccabi Tel Aviv i Efes Pilsen. Golicanje mašte može poćeti.

U Milanu se boje da će osim kapetana Alessandra Gentilea izgubiti i Simona, što u prijevodu znači da će ostati bez kostura momčadi koja je prošle sezone u Italiji osvojila duplu krunu, ali i ispala u četvrtfinalu ULEB-ova Eurokupa od talijanskog Trenta. Emporio Armani ima A-licencu Eurolige pa se Simon za budućnost u najjačem europskom košarkaškom natjecanju, koje će to biti i sljedećih deset godina, ne mora bojati do kraja karijere.

Do 27. godine nije napuštao Zagreb, sve do trenutka dok s njime nije postao državni prvak i zaigrao u Euroligi. Odlazio je potom u Unicaju zajedno s Jasminom Repešom pa se nakon godine dana skrasio u Lokomotiv Kubanu. Kroz prošlu je sezonu u Milanu brzo stekao status lidera, Repeša ga je ponovo doveo, ali bi ga sada mogao izgubiti.

Dođe li u Barcelonu, za mjesto u prvoj petorci trebat će “umiroviti” Navarra, a Velimiru Perasoviću bi sasvim sigurno dobro došao. Ipak, zasad je najvažnije da u dresu nacionalne reprezentacije u Torinu pokaže ono najbolje od sebe. Klub ionako tražiti ne mora.