Ukić prešao u redove gradskog rivala

Mjesec dana trajala je neizvjesnosti, no sada je poznato novo odredište kapetana hrvatske košarkaške reprezentacije Roka Lenija Ukića. Nakon što je sezonu započeo u Vareseu, 31-godišnji Splićanin će ostatak sezone odraditi u 25 kilometara istočnijem Cantúu, velikom rivalu svojeg bivšeg kluba.

Oduševljeni smo potpisivanjem igrača Ukićeve kvalitete, ekipi će donijeti iskustvo i pobjednički mentalitet. Uvjereni smo kako će njegovo košarkaško znanje pomoći daljnjem napretku momčadi,” izjavio je izvršni direktor trostrukog prvaka Italije i dvostrukog prvaka Europe Daniele Della Fiori za službenu klupsku web-stranicu.

Dovođenje Ukića još je jedan potez nove uprave talijanskog kluba, na čelu s ruskim milijarderom Dmitryjem Garasimenkom, koja želi vratiti posrnulog velikana na stare staze slave. Cantú je trenutno dvanaesta momčad talijanske Serije A sa šest pobjeda u 15 susreta, a osim u domaćem prvenstvu još sudjeluje u Fibinom Europa Cupu gdje su bez poraza u prva dva kola.

Ukiću će ovo biti jedanaesti klub u karijeri, a prije dolaska u novo okruženje za Varese je ove sezone upisao devet nastupa u domaćem nacionalnom prvenstvu te četiri utakmice Europa Cupa s prosječnim učinkom od 11,9 poena i 5,6 asistencija.

Osim Ukića, Cantú se nedavno pojačao centrom Lokomotiva Kubana i bivšim NBA igračem Kyrylom Fesenkom.