Perasović na klupi Anadolu Efesa?

Velimir Perasović mogao bi postati novim trenerom Anadolu Efesa, kluba za koji još uvijek nastupa i naš Dario Šarić. Nakon još jedne neuspjele sezone (ispadanje u Top 16 fazi Eurolige) čelnici turskog kluba odlučili su nakon dvije godine prekinuti suradnju s Dušanom Ivkovićem, a kao slijedećeg trenera najviše bi voljeli vidjeti upravo Perasovića.

Velimir Perasović trenutno obnaša dužnost trenera Laboral Kutxe i iza njega je zasada uspješna sezona u kojoj je, unatoč znatno manjem budžetu od europskih velikana, iznenađujuće odveo svoju momčad do Final Foura Eurolige. Iako još nema naznaka da naš trener želi napustiti klupu španjolskog kluba, nije nemoguće da se vrati u klub koji je vodio u sezoni 2010/2011.

U slučaju da Peras odluči Španjolsku zamijeniti Turskom, otvara se mogućnost njegovog povratka na izborničko mjesto hrvatske reprezentacije. Podsjetimo, Perasović se htio vratiti na mjesto selektora Hrvatske, no nije dobio dozvolu uprave Laboral Kutxe. U Turskoj ne postoje takvi problemi obzirom da nema pravila koje brani trenerima da istovremeno vode i košarkašku reprezentaciju.

Kako španjolsko prvenstvo još traje (još se treba odigrati jedno kolo, a zatim i doigravanje), vjerojatno ćemo još neko vrijeme morati pričekati na odluku Perasovića.