U jedinom zagorskom A1 ligašu Zaboku proteklih su dana ozbiljno pristupili poslu slaganja rostera za narednu sezonu. Zabočanima su tako pristupila četiri nova igrača – Tomislav Đurinović, Marko Šarac, Nick Tomsick te Marin Zrnić.

Nakon što je prije nešto manje od mjesec dana A1 ligašu Vrijednosnice Osijek pristupio Australac Jonathon Miles, ovih je dana potpisan još jedan stranac. Riječ je o 23-godišnjem Amerikancu Jalenu Robinsonu.

Amerikanac Elijah Johnson te reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Sulejmanović novi su članovi Cibone. Oni su nakon Domagoja Bošnjaka, Andrije Ćorića i Željka Šakića, četvrta i peta prinova momčadi Damira Mulaomerovića.

Redove hrvatskog prvaka Cedevite pojačao je 24-godišnji Duje Dukan, igrač hrvatskih korijena koji je prethodne sezone branio boje Sacramento Kingsa. Dukan je proveo pet godina igrajući sveučilišnu košarku za Wisconsin. 2015. godine prijavio se na NBA draft, ali nije našao mjesto među 60 sretnika koji su bili odabrani. Unatoč tome, bio je pozvan na pripreme […]

Šibenski prvoligaš Jolly JBS potpisao je ugovor sa hrvatskim combo bekom Josipom Bilinovcem, bivšim mladim reprezentativcem. On je drugi igrač koji je ovog ljeta potpisao za Jolly, nakon što je to učinio Nikola Došen.

Dosadašnji član Zadra Domagoj Bošnjak novi je igrač zagrebačke Cibone. Ugovor između 21-godišnjeg Mostarca i osamnaesterostrukog prvaka Hrvatske potpisan je na tri godine.

Momčad Cedevite koja će nastupati u sezoni 2016/17 polako dobiva svoje konture. Posljednjih su dana u Upravi kluba bili vrlo aktivni, potpisavši tri nova igrača, produživši s reprezentativcem i raskinuvši s dva igrača.

U subotu, 16. srpnja, u prostorijama zagrebačkog muzeja Mimara održana je treća redovna sjednica Hrvatskog košarkaškog saveza. Od svih odluka donesenih na sjednici, ljubiteljima u Hrvata najviše pažnje privući će novi sustav natjecanja.

Australac Jonathon Mines novi je igrač osječkog prvoligaša Vrijednosnice Osijek. Prvi je to potpis nekog novog igrača na rosteru Osječana za novu sezonu, a nakon što su klub napustila trojica dosadašnjih igrača.

Trostruki uzastopni prvak Hrvatske, momčad Cedevite, započela je sa slaganjem rostera za nadolazeću sezonu. Tako je prvo ime na listi pojačanja ono Davida Stocktona, dok je s Mirom Bilanom produžena suradnja na još jednu sezonu.