Ante Žižić na meti Real Madrida

Ponajbolji igrač Cibone i najbolji mladi igrač ABA lige Ante Toni Žižić našao se na popisu želja Pabla Lasa, trenera Real Madrida! Anti je tek 19 godina, ali je svojim igrama privukao pažnju najvećih europskih klubova te će vrlo vjerojatno ovoga ljeta napustiti redove zagrebačke Cibone.

Ante Žižić je 2014. godine prešao iz Kaštela u Cibonu s kojom je potpisao četverogodišnji ugovor. Kratko vrijeme je proveo na posudbi u Gorici prije nego se vratio u Savsku 30, gdje je vrlo brzo pokazao da može doprinijeti momčadi. Već iduće sezone postavljen je za prvog centra ekipe, a svojim se igrama prometnuo u jednog od stožernih igrača Cibone. Odlični nastupi nisu mogli proći nezamijećeno pa je proglašen najboljim mladim igračem ABA lige, u kojoj je ostvario prosjeke od 13,4 poena, 8 uhvaćenih lopti te 1,4 blokade.

Mlađi brat poznatijeg Andrije Žižića prijavio se na ovogodišnji NBA draft, a trenutna su predviđanja da će biti odabran sredinom druge runde. Još uvijek se stigne odjaviti s ovogodišnjeg drafta, jer bi mu potpisivanje novog ugovora s drugim klubom “umanjilo vrijednost”. Drugim riječima, u tome bi slučaju bio izabran puno kasnije (ista stvar dogodila se Dariju Šariću) ili ne bi uopće bio izabran.

Cibona polaže prava na Antu Žižića do ljeta 2018. godine i o njima će uvelike ovisiti gdje će mladi centar nastaviti karijeru. Nesumnjivo je da će ga sadašnji klub pustiti samo ako netko ponudi zadovoljavajuću odštetu, za koju se nagađa da bi mogla rasti čak i do milijun eura.

Kako god da se stvari odviju ovoga ljeta, Anti želimo svu sreću u nastavku karijere, bilo to na europskim ili američkim parketima.