Nik Slavica potpisao za Cedevitu

Nik Slavica pronašao je novi klub. Nakon pola godine bez kluba potpisao je za hrvatskog prvaka Cedevitu. Bila je ovo turbulentna godina za mladog reprezentativca koji je nakon odlaska iz Cibone bio u potrazi za novom destinacijom.

Spominjao se čak i njegov odlazak na draft, no odustao je jer vjerojatno ne bi bio izabran. Prije otprilike mjesec dana bio je u kampu europskog prvaka Fenerbačhea, no ostanak u takvoj konkurenciji je ipak bila nerealna opcija za Nika.

Radi se o velikom potencijalu, a nadamo se kako u redovima najbolje hrvatske momčadi neće stagnirati već napredovati i doći možda do reprezentacije. Moglo bi ga se očekivati već i u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. Šibenčanin je bio na reprezentativnom popisu za turnir u Kini kojeg je ljetos propustio zbog ozljede.

Slavica je Cibonu napustio u ožujku 2017 zbog neisplaćenih plaća. U dresu “Vukova” lani je prosječno ostvario 9,4 poena, 4,4 skoka i 1,1 asistenciju za 19 minuta po utakmici.

S obzirom da je igrao za Cibonu, o Cedeviti zna puno.

“Sigurno znam. Cibona i Cedevita su veliki gradski rivali. Došlo je vrijeme da se pridružim najboljem hrvatskom klubu i nadam se da ću dobiti priliku da dam sve od sebe na treninzima i na utakmicama”, izjavio je Slavica.

Nik je s Cedevitom uoči početka ove sezone bio na pripremama na Rogli, a kasnije je u Turskoj trenirao s Fenerbahčeom. Tako da neće doći nespreman.

“Spreman sam. Samo čekam da dobijem povjerenje trenera, da dobijem minute i da se pokažem u košarkaškom svijetu da vidimo što mogu.”

Poznato je da si ti igrač velikog potencijala. Misliš li da ćeš u Cedeviti doći na onu stepenicu na koju objektivno svi misle da možeš?

“Naravno, ja ću dati sve od sebe na treninzima. Trenirat ću i prije treninga i nakon, samo da pokažem što mogu”, rekao je Slavica za službenu stranicu kluba.