Cibona otpustila američki dvojac

Ono što se već neko vrijeme protezalo kroz medije i što se znalo zbog poruka koju su odašiljane s Tornja, danas na sam Božić je dobilo i službenu potvrdu.

Američki dvojac u Ciboni, Matt Janning i DJ Strawberry otpušteni su i više nisu dio momčadi. Posljedica je to financijske krize Vukova koji su se očito dobro preračunali u svezi glede ovosezonskog budžeta. Zanimljivo je da se za Janninga interesira nekoliko klubova u regiji, a navodno jedna od potencijalnih novih destinacija je i gradski rival Cedevita.

Ovim odlascima Cibosi su u kratkom razdoblju ostali bez četiri nositelja igre u momčadi s kojom su ušli u sezonu. Podsjetimo, nešto ranije Andrija Žižić je svojevoljno napustio ekipu zbog nagomilanih dugova, a nakon toga iz nje je udaljen i drugi centar, Darko Planinić, jer nije pristao na smanjenje ugovora.

Bit će zanimljivo vidjeti sljedeći potez uprave jer se zbog blokade računa smiju dovoditi samo igrači koji su igrali ove ili prošle sezone za neki hrvatski klub. Ime koje se pojavljuje u gotovo svim kombinacijama je (bivši) igrač Jollya Ronald Ross. S obzirom na predstavu u Beogradu pred Slavenom Rimcem je izuzetno težak posao, a sredina borba za sredinu ljestvice, kako je i najavio predsjednik kluba Lovrić, je sasvim izgledna.