Cibona počela s pripremama

Novi trener Cibone, Piksi Subotić, okupio je momčad hrvatskog doprvaka pod tornjem gdje su počele pripreme za nadolazeću sezonu. Jasno, sastav nije kompletan budući da u kadru još nedostaju četiri igrača. U utorak, 8. kolovoza trebali bi se na prvom trenungu pojaviti novopridošli američki igrači – Langston Hall i Melvin Cleveland, odnosno kapetan Marin Rozić. Nakon što završi nastup na Eurobasketu, u klub će se vratiti i Luka Žorić.

Josip Bilinovac, Ivan Novačić, Karlo Uljarević, Mate Mandić, Josip Popić, Ante Gospić, Domagoj Bošnjak, Andrija Ćorić, Dominik Gilber i Krešimir Ljubičić počeli su trenirati, a momčad će u uvodnoj fazi priprema boraviti u Zagrebu. Subotić će društvo zatim povesti na Roglu, a u setu prijateljskih utakmica uslijedit će i turniri u Istanbulu te Mostaru. Konac priprema zakazan je za razdoblje od 20. do 23. rujna kada će se održati premijerno izdanje ABA-superkupa u Baru.

“Morali smo početi ranije s pripremama nego što je planirano jer se termin početka ABA lige pomjerio za tjedan ranije. Tu su svi igrači osim dva Amerikanca i Rozića koji stižu 8. kolovoza u Zagreb i bit će s nama do odlaska na glavne pripreme na Roglu 10. kolovoza. Htjeli smo početi s mlađim igračima i onima koje tako dobro ne poznajem kako bi ih prije odlasaka na visinske pripreme, koje su jako važne, mogao bolje upoznati”, kazao je trener Subotić za službene stranice kluba.