Skelin: “Kad igraš bez imperativa, šutevi su lakši”

Sutra u 19 sati košarkašima Splita na Gripe stižu kaštelanski susjedi, momčad koja i dalje nije upisala pobjedu u HT Premijer ligi. Ozljede su “poharale” Skelinovu momčad te ni sam ne zna s kakvim će sastavom istrčati. Niz se nastavio i nakon poraza kod Dynamica u Beogradu te su ozljedu “pokupili” Kalajžić i Marčinković. Ritam s dvije utakmice tjedno poprilično je poremetio planove momčadi s Gripa.

Ivica Skelin je jutros povodom domaće utakmice 13. kola HT Premijer lige izišao pred okupljene novinare te pozvao na oprez, bez obzira što Kaštelani nemaju niti jednu pobjedu.

“Oni igraju bez imperativa. Kada je tako, šutevi su lakši. Trebamo utakmicu shvatiti ozbiljno, potreban nam je pravi pristup. Na treningu ću imati osam igrača, vjerojatno će se netko od ovih, koji ne mogu igrati, skinuti kako bismo imali dovoljan broj igrača za momčad.”

Trener Splita kratko je prokomentirao još jedan gostujući poraz u ABA 2 ligi. Produžetak je u Beogradu ponovno bio koban za “Žute”.

“Šteta, opet smo bili blizu, i u produžetku i u regularnom dijelu smo bili bliže pobjedi, opet nam se dogodile iste stvari kao i u Čačku i Novom Mestu, dva ofenzivna skoka protivnika u završnici, da promašimo čisto zakucavanje, slobodno bacanje, četiri sekunde prije kraja promašimo otvoren šut, pa zabijemo čisti koš koji je poništen zbog faula. Ne smijemo to dopuštati u završnicama utakmica.” – zaključio je Skelin