Srđan Subotić u trenerskim vodama

Legenda splitske košarke na koncu prošle sezone otišla je u zasluženu igračku mirovinu. Vrijeme je za neke mlađe momke koji zaslužuju priliku na Gripama. Tako se 37-godišnji Suba oprostio od svoje četvorke i žutog dresa. Nije dugo izdržao bez košarke, jer oduvijek je bio izrazito inteligentan organizator igre te će svoje znanje i iskustvo prenositi na mlađe generacije.

Naime, Srđan Subotić novi je trener kadeta KK Split. Nastavlja svoj košarkaški put tamo gdje je i ostao najviše upamćen, tamo gdje je i izgradio svoje ime u povijesti najboljeg kluba 20. stoljeća. U svojoj dugačkoj karijeri najveći uspjeh mu je definitivno trofej prvaka Hrvatske 2003. godine sa “Žutima”, kojeg su osvojili protiv Cibone u Zagrebu. U Splitu je prošao apsolutno sve. Od prvaka države, spašavanja opstojnosti kluba pa sve do “Totalnog žutila”.

Osim Splita proveo je i nekoliko sezona u inozemstvu igrajući za Krku, Pepinster, Tuow, Jamtland te Sundswall. Po jednu je sezonu proveo u Cedeviti i Jollyu dok je deset godina branio boje svog matičnog kluba.

Želimo mu uspješan nastavak košarkaškog puta u gradu pod Marjanom te da donese nove uspjehe Splitovoj školi košarke.