Toni Kukoč izabran u FIBA-inu Kuću slavnih

Toni Kukoč je danas na svečanoj ceremoniji u Ženevi izabran u FIBA-inu Kuću slavnih. Kukoč je u svojoj karijeri osvojio tri NBA prstena, tri klupska i dva reprezentativna naslova prvaka Europe, jedno svjetsko zlato, četiri prvenstva i dva kupa Jugoslavije, jedno prvenstvo te kup u Italiji, dva olimpijska srebra, jedno svjetsko i dvije europske reprezentativne bronce, nagrade za najboljeg šestog igrača NBA lige, pet nagrada za najboljeg europskog košarkaša, tri nagrade za najboljeg igrača Final Foura Kupa prvaka, nagradu za najboljeg igrača Eurobasketa.

U Ženevi je danas održana ceremonija dodjele priznanja. Uz Tonija Kukoča su tu još i američki centar Shaquille O’Neal, Novozelanđanin Pero Cameron, Izraelac Mickey Berkowitz, srpski trener Dušan Ivković, Razija Mujanović iz Bosne i Hercegovine, Latvijac Sandis Valters, a kao momčad su svoje mjesto dobili i američki Dream Team.

Toni Kukoč je tako danas postao četvrti Hrvat s priznanjem za FIBA-inu Kuću slavnih, a prije njega u Kuću slavnih primljeni su Krešimir Ćosić, Dražen Petrović i Mirko Novosel.