Osječani potpisali dva stranca

U hrvatskom premijerligašu Vrijednosnice Osijek nastavljaju sa slaganjem momčadi za narednu sezonu. Nova dvojica igrača koji su stavili potpise na ugovor su Amerikanac Jimmie Taylor te Australac Venky Jois.

Taylor je 23-godišnji šuter visok 193 centimetra. Produkt je američkog sveučilišta Rider, na kojem je proveo posljednje četiri sezone, pa će mu ovo biti prvo prekooceansko iskustvo. U netom završenoj sezoni nastupio je u 33 utakmice, pri čemu je bilježio 15,4 poena i 4,9 skokova po susretu.

Jois već ima europskog iskustva, budući da je prošlu sezonu proveo u estonskom klubu Tartu Ulikool. Tamo je ovaj 202 centimetara visoki centar bilježio 7,5 poena i 7,2 skokova po utakmici u četiri različita natjecanja. Ovaj 24-godišnji Australac također se košarkaški školovao na američkom sveučilištu Eastern Washington.

Trener Brokera Vladimir Krstić tako već ima popunjenu glavninu svog rostera, koji bi uz još poneke pridošlice i ponekog igrača iz vlastitog pogona mogao biti hit predstojećeg prvenstva.