Osječki prvoligaš potpisao australsko pojačanje

Australac Jonathon Mines novi je igrač osječkog prvoligaša Vrijednosnice Osijek. Prvi je to potpis nekog novog igrača na rosteru Osječana za novu sezonu, a nakon što su klub napustila trojica dosadašnjih igrača.

Mines je rođen u Brisbaneu prije 25 godina, a nakon igranja za lokalni klub Logan seli u Španjolsku, točnije Canarias Academy. Protekle četiri godine proveo je na američkim sveučilištima – prve dvije godine na sveučilištu Western Wyoming, a potom pohađa New Mexico Highlands, na kojem je nedavno i diplomirao. Tamo je prošle sezone odigrao 26 utakmica u drugom po jačini razredu američke sveučilišne košarke, te je u prosjeku bilježio 22,3 poena, 4,6 skokova i 2,7 asistencija po susretu. Visok je 192 centimetra i igra na poziciji beka šutera.

U međuvremenu su tri igrača napustila redove Brokera, a riječ je o Antoniju Bičviću, Robertu Kujundžiću i Ivanu Zebiću, pa trener Vladimir Krstić očekuje da se do sredine kolovoza i početka priprema kompletira sastav koji će iznijeti nadolazeću sezonu.