Tri igrača pristupila Zaboku

U Košarkaškom klubu Zabok ljeto provode radno. Nakon što je Dragutina Črnjevića na klupi zamijenio Ivan Perinčić, polako se slaže i roster momčadi. Tako su novi članovi deseteroplasirane momčadi prvenstva posljednje dvije sezone postali Zvonimir Ćutuk, Franko Kalpić i Filip Torić.

Ćutuk u Zabok dolazi iz zagrebačkog A2-ligaša Bosco, za kojeg je igrao posljednju sezonu. Cijelu je dosadašnju karijeru ovaj 23-godišnji centar visok 205 centimetara igrao po zagrebačkim drugoligašima, od Mladosti, VERN-a, Dubrave, Rudeša i već spomenutog Bosca.

Tri godine mlađi Kalpić sa visinom od 197 centimetara pokriva poziciju niskog krila, a u jedini zagorski klub dolazi iz Kvarnera 2010. U riječkom je prvoligašu ovaj Šibenčanin nastupao posljednje dvije i pol sezone, nakon što je napustio svoj matični Šibenik. U prošloj je sezoni na parketu u 22 utakmice u prosjeku provodio 24 minute, pri čemu je bilježio 4,9 poena i 3,4 skoka po susretu.

Treći član Perinčićeve škvadre je 200 centimetara visoki povratnik Torić, koji pokriva obje krilne pozicije. Riječ je o Zagrepčaninu rođenom prije 28 godina, koji je školovanje završio na američkom sveučilištu Barry, nakon čega počinje njegova profesionalna karijera i to u portugalskom klubu Illiabum. Po svršetku portugalske avanture Torić po pola sezone provodi u Zaboku i Rudešu, a do polovice prošle sezone nastupao je za VROS Osijek. Kod Vladimira Krstića je na parketu provodio 16 minuta i pritom ubacivao 4,2 poena i hvatao 2,3 skoka po utakmici.

Od igrača iz prošle sezone jedino je sigurno da u klubu ostaje Antonio Črnjević.