Zadrani krenuli s pripremama, povratak Ivanova i Kraljevića

Košarkaši Zadra predvođeni stručnim stožerom na čelu s trenerom Aramisom Naglićem krenuli su jučer s pripremama za nadolazeću sezonu.

Na prvom treningu pojavila su se i dva povratnika u momčad. Riječ je o Ivi Ivanovu i Filipu Kraljeviću. Ivanov je 2015. godine napustio klub i zaputio se u Krku, da bi prošlu sezonu stao na žulj mnogim navijačima Zadra zaigravši za Šibenik. Kraljević je za Zadar nastupao tri sezone prije nego li je prošlu proveo u Zaragozi, gdje nije dobio očekivanu minutažu, pa je uslijedio povratak u poznato jato.

S klubom trenira iskusni centar Šime Špralja, a na probi je i 24-godišnji Riječanin Domagoj Vuković, 208 centimetara visoki centar koji je prošlu sezonu proveo u Osijeku. Trener Naglić je istaknuo i mogućnost potpisivanja ugovora s Dinom Cincem, 29-godišnjim krilnim igračem koji je proteklu sezonu i pol igrao za švedski Jamtland, a ranije je nastupao za između ostalih za Kvarner 2010, Jolly JBS i Zagreb. U kuloarima se barata još nekim imenima, poput onih Marka Banića i Tonija Dijana, koji su se rastali sa svojim dosadašnjim klubovima Khimkijem i Splitom, a spominju se i skori potpisi dva Amerikanca, koji bi trebali pokrivati pozicije šutera i niskog krila.

Od igrača iz prošle sezone na prozivci su se pojavili Lovre Bašić, Mislav Brzoja, Toni Jelenković, Marko Jurica, Kristijan Krajina, Marko Tomas i Jakov Vladović. U planu je odigravanje sedam pripremnih utakmica, sa prvom protiv Splita na Gripama 2. rujna, nakon čega slijede turniri u talijanskoj Veneciji i mađarskom Paksu.