Ponovo na putu

Vratili smo se. Na ono vječno pitanje koje ste si vrlo vjerojatno i vi sada postavili u glavama, ni mi nemamo odgovor. Više puta ono zašto i nema svoje zato. Počela je gorjeti vatra, baš ona koja povezuje sve nas, suradnike u ovoj priči. Svi oni koji su ijednom odradili nešto za Crošarku, bili su prije desetak dana pozvani natrag. I tako je počelo. Mudrovanje ili pak vraćanje u razdoblje prije godinu dana, jer toliko nas nije bilo, nema smisla. Nedostajali smo vam, znamo, kao i vi nama. Ali, puls između nas i vas opet je proradio.

Nekada sam pisao Buzzer-Beater, a to ću od petka, standardno i nastaviti, ali uz još jedan mnogo ozbiljniji zadatak. Prije dva tjedna, kad nas je kolega Filip Džeba skupljao poput pačića pred polazak u osnovnu školu, bilo mi je ponuđeno mjesto novog glavnog urednika ovog portala. Otprilike, neću lagati, osjećaj je bio nalik onome kada kao zrela osoba odlazite iz roditeljskog doma.

Svih mojih šest dosadašnjih godina u, što radijskom, što pisanom novinarstvu, stalo je u taj Džebin poziv. U to ulaze i utakmice i priče, kreativni rad i onaj “po narudžbi”, baš sve. Uzeti ovu stvar u ruke zahtjevna je funkcija, barem u jednakoj mjeri koliko je i odgovorna prema hrvatskoj košarci i ljudima koji su na ovaj ili onaj način u nju involvirani. Sport je, mada se to možda i ne vidi na prvi pogled, opet u ekspanziji koja bi se mogla i nastaviti. Još samo nedostaje veliki uspjeh muške seniorske reprezentacije…

Koncepcijski se, ni pod koju cijenu, nećemo mijenjati. Upoznali ste nas još 2012. godine, kao neovisno glasilo u kojem nema mjesta za stvari i pojave koje nisu vezane za parket i tribine. Nastavit ćemo kvalitetno i ažurno komunicirati sa svim akterima u igri; od igrača i sudaca, preko trenera i službenih osoba, do navijača i uprava svih košarkaških klubova u zemlji.

No, da ne duljimo previše o nama – bitni ste baš vi. Do svakog čitatelja, “lajka” na društvenoj mreži, kao i dijela koji se odnosi na pohvale ili kritike, posebno nam je stalo. Dobrih priča ima na svakom kvartovskom igralištu, dobra se tema otvori i za vrijeme uzavrele ljetne ili hladne zimske subotnje večeri. Zašto je ne biste podijelili s nama?

Od danas, kad ćemo konačno doznati tko će, kada i protiv koga igrati u prva dva ranga hrvatske klupske košarke, pa tko zna do kada, bit ćemo uz vas na terenu. I rasti – svakog dana u svakom pogledu.

Ugodno čitanje!