Rudež dobiva novu priliku u NBA ligi

Donedavni član hrvatske košarkaške reprezentacije Damjan Rudež pridružiti će se NBA ekipi Orlando Magic (za koju već nastupa naš Mario Hezonja) na pripremama, te će imati priliku izboriti se za mjesto u njihovoj momčadi na training campu.

Rudež je karijeru započeo u Zrinjevcu 2002. godine. U idućih 12 godina promijenio je više klubova, a nakon Zrinjevca nastupao je redom za Oostende, Split, Union Olimpiju, Cedevitu, Cibonu i Zaragozu.

U Europi se zadržao do 2014. godine, kada je njegove šuterske sposobnosti zapazio legendarni Larry Bird, koji ga je odlučio dovesti u Indianu. U redovima Pacersa zadržao se samo jednu sezonu, a bilježio je prosječno 4.8 poena za 15.4 minute na parketu. Na kraju sezone razmijenjen je u Minnesotu, no tamo nije dobio pravu priliku za dokazivanje. Samim time Timberwolvesi mu nisu produžili ugovor te se u nedostatku NBA ponuda činilo da će Damjan spakirati kovčege i krenuti put Europe.

Iako je imao više ponuda europskih klubova, moguće je da 30-godišnji Zagrepčan ostane u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. „Slamku spasa“ ponudili su mu čelnici Orlanda koji žele pojačati vanjsku liniju igračima koji su precizni izvan linije 7,25 metara. Sada je na Rudežu da se pokaže i dokaže, a mi mu želimo svu sreću za nastavkom NBA karijere.