Počinje Druga liga Istok

Drugoligaši s Istoka zadnji će od svih započeti svoje natjecanje. Utakmicama u subotu i nedjelju starta nova sezona, koja će brojati devet klubova pa će tako svako kolo jedan klub biti slobodan.

Od prošle sezone ovdje više nema ekipe Borova, koja se plasirala u Prvu ligu, ekipa Vrijednosnica Darda se fuzionirala s Osječkim sokolom, dok je iz B1 lige u natjecanje uključena ekipa Slavonski Brod 1946. Izrazitog favorita ove sezone nema, većinom su sastavi još uvijek nepoznanica, no svi će pomalo upirati prstom u ekipe Belišća i Rekord Tima, premda smo bili svjedoci zadnjih nekoliko sezona da nepobjedivih više nema i da je liga polako iz godine u godinu sve izjednačenija i da niti jedna ekipa neće nigdje biti favorit i da se pobjednik neće unaprijed znati.

Jedina zabrinjavajuća činjenica je da je samo devet klubova u igri, što još jednom pokazuje u kakvoj se situaciji nalaze klubovi u ovom dijelu države. Ostaje nam da već od ovog vikenda popratimo događanja na terenima. Neka radost loptanja pod obručima krene!

Parovi prvog kola
Požega-Slavonski Brod 1946, subota
Rekord Tim-Županja, nedjelja
Đakovo-Belišće, nedjelja
Osječki sokol-Vinkovci, nedjelja