Alkar velikim preokretom slavio protiv Jazina

U 6 kolu Premijer lige Alkar je ugostio momčad Jazine. Bio je to susret momčadi koje su u očajnoj formi te je sigurno želja oba trenera bila da slavljem u ovoj utakmici preokrenu svoj loš ulazak u sezoni. Tijekom većeg dijela utakmice gledali smo izjednačenu utakmicu sve do sredine treće četvrtine kada Jazine velikom serijom dolaze u vodstvo, ali nažalost za njih Alkar vođen svojim fantastičnim navijačima dolazi do preokreta i bodova.


HT Premijer liga, 6. kolo, 11. studeni

Alkar – Jazine Arbanasi 78:76 (19:19, 21:16, 12:32, 26:9)

Alkar – Svalina 17, Graf 25, Vuko 9, Radoš 13, Vučić 7, Modrić, Proleta 2, Booth 4, Bilandžić, Bašić, Šarac 1

Jazine – Butorac 15, Zrnić 14, Dražović 14, Sarajlija 13, De woods 17, Gulam 11, Škara, Bučaj, Ivanov, Fodor 6


Početak utakmice pokazao nam je da ćemo gledati zanimljivu i izjednačenu utakmicu. Alkar je ubrzo uz pomoć svojih vjernih navijača prešao u vodstvo, ali nikako nisu uspjeli slomiti čvrste Zadrane. U tom dijelu utakmice najveći problem obrani gostiju stvarao je Amerikanac Graf koji je bio enigma za Jazine. Srećom za gostujuću momčad ponovno je odličan bio Mirza Sarajlija koji s nekoliko svojih poena drži Jazine u igri prije odlaska na odmor.

U drogom dijelu vidjeli smo pravu šutersku rapsodiju Zadarske momčadi koja svojom velikom serijom prelazi u vodstvo. No iako su imali veliku prednost domaćini se nisu predavali te su na krilima snajpera Ivana Svaline i već spomenutog Amerikanca Dajuana Grafa velikom borbom došli do pobjede.

Alkar je nakon ovog susreta na dvije pobjede i četiri poraza, a s druge strane Jazine su bez pobjede u prvih šest utakmica.

U sljedećem kolu Alkar igra protiv Splita, a Jazine protiv hrvatskog prvaka Cedevite