Cedevita se lagano obračunala sa Šibenikom

Košarkaši Cedevite u Draženovom domu ugostili su Šibenik. Domaćini su bez problema slavili u jednosmjernoj utakmici. Vitamini su se odvojili već u prvoj dionici na osjetniju prednost. Loše šutersko izdanje spriječilo je izabranike Jure Zdovca da vodstvo bude još veće, no kvalitetnom obranom ostavili su Šibenik bez pogođene trice u prvom poluvremenu. Drugi dio bio je rutinsko odrađivanje posla, a vrijedi naglasiti kako je Zdovc odmarao nekolicinu igrača zbog zgusnutog rasporeda.


HT Premijer liga, 12. kolo, 11. siječnja

Cedevita – Šibenik 88:58 (23:15, 19:12, 21:13, 25:18)

(Musa 22, Slavica 20 – Bundović 13, Vitali 13)


Šibenčani su dobro otvorili utakmicu s početnih 2:6. No, Cedevita je ubrzo preuzela potpunu kontrolu nad utakmicom. Vitamini nisu bili posebno šuterski raspoloženi, ali Žganec je pohvatao puno napadačkih i obrambenih skokova te tako omogućio svojoj momčadi puno takozvanih “drugih prilika”. “Inovativni” Zdovc koristio je Nika Slavicu na pozicijama tri, četiri i pet, a Slavica je zbog izrazitih atletskih sposobnosti to maksimalno iskoristio pa je do poluvremena ubacio devet poena.  U drugoj dionici Vitamini su potpuno usporili šibenski napad. Prisilili su goste na rješavanje napada situacijama “jedan na pet” te su ostavili Šibenik bez pogođene trice u prvom dijelu. Kvalitetna obrana rezultirala je “festivalom blokada” od strane Žganeca i Slavice pa su domaćini na poluvrijeme otišli s plus 15 (42:27).

Anzulovićevu momčad dodatno je poremetio problem Bundovića s osobnim pogreškama. Mladi centar, inače bivši igrač Cedevite, brzo je ušao u probleme s prekršajima te je Šibenik tako ostao bez glavnog centra koji je dobio četiri osobne prije poluvremena. U drugom dijelu Bundović je ipak uspio ubaciti još sedam poena te se dodatno pokazati protiv “svog” kluba. Vitamini su u nastavku dodatno povećali prednost, a rezultat više nije dolazio u pitanje. Domaćini su treću dionicu zaključili s plus 23 na svome kontu (63:40).

U posljednjih deset minuta gosti su potpuno pali i Vitamini su dodatno povećali prednost, do konačnih 88:58.