Četiri igrača pristupila Zaboku

U jedinom zagorskom A1 ligašu Zaboku proteklih su dana ozbiljno pristupili poslu slaganja rostera za narednu sezonu. Zabočanima su tako pristupila četiri nova igrača – Tomislav Đurinović, Marko Šarac, Nick Tomsick te Marin Zrnić.

Đurinović je odradio omladinski staž u Cedeviti, a dio prošle sezone proveo je u prvoligašu Gorici. Međutim, u svega dva navrata je skidao trenerku i ušao na parket, te je skupio šest prvoligaških minuta bez značajnijeg učinka. Đurinović je rođen 1997. godine, visok je 190 centimetara i igra na poziciji šutera.

Šarac je krilni centar visok 204 centimetra, koji je protekle tri sezone proveo u Njemačkoj. Prošlu je odigrao u trećeligašu Ehingenu, ali u samo dvije odigrane utakmice skupio je svega tri i pol minute na parketu. Rodio se u Splitu 1997. godine.

Američki Hrvat Tomsick u Zabok također dolazi iz Njemačke, ali iz regionalnog ligaša, odnosno četvrtoligaša Herforda. S njima je igrao i petu ligu, koju su osvojili 2015. godine. 24-godišnji Tomsick je visok 185 centimetara i pokriva obje bekovske pozicije.

Najpoznatije među ovim imenima je ono 28-godišnjeg Zadranina Zrnića. 200 centimetara visoki krilni centar zapravo se vraća u Zabok, gdje je već igrao od 2013. do 2015. godine. Prošle je sezone bio ponajbolji igrač najugodnijeg iznenađenja lige Gorice, gdje je u 34 utakmice u prosjeku ubacivao 9,4 poena po susretu.