Kedžo produžio, okupljanje Splićana u ponedjeljak

Mateo Kedžo potpisao je novi ugovor sa Splitom te će tako surađivati i kroz naredne dvije sezone. Kedžo je lani bio jedan od glavnih igrača u momčadi kada je bilježio odlične brojke. Naime, prosječno je bio na 14,4 poena i 4,1 skok po utakmici te je bio predvodnik u pohodu splitske momčadi na vrh tablice. Split je bio vodeći većinu sezone da bi na kraju malo popustio u posljednim kolima pa na kraju završio na drugom mjestu u regularnoj sezoni.

Zanimljivo, Kedžo je karijeru započeo upravo u Splitu, a igrao je još i za Solin u A2 ligi jug, estonski Kalev, mađarski Atomeromu, poljski Slupsk, tursku Alagu Petkim,Ventspils i Barons u Latviji,  Ourense i Burgos u Španjolskoj, Mykolaiv u Ukrajini te Doxu u Grčkoj. Ivica Skelin može biti jako zadovoljan s ovakvim raspletom situacije, pogotovo zato jer su se momčadi  već priključili i Mike Scott, koji je lani igrao za šibenski Jolly, Mario Špaleta, koji je došao iz Zadra te Marin Vručinić, povratnik iz SAD-a.

Konkurencija među “Žutima” se zaoštrila, a postoje špekulacije da na okupljanju u ponedjeljak neće biti Srđana Subotića i Tonija Dijana.