Nikola Došen vratio se u Kaštela

Nakon što su prije desetak dana potpisali pojačanje pod košem u vidu Ante Đuguma, novi premijerligaš Ribola-Kaštela počeo je sastavljati igračku križaljku i na vanjskim pozicijama. Tako je njihov novi član postao Nikola Došen, koji se u staro jato vraća nakon jedne sezone izbivanja.

Ovaj Šibenčanin rođen je 1991. godine i sa svojih 190 centimetara igra na poziciji playmakera. Nakon košarkaškog odrastanja u rodnom gradu, u matičnom Šibeniku upisuje i prve seniorske minute. 2010. godine prelazi u Dubrovnik i tamo ostaje tri sezone prije povratka u matični klub. Iz Šibenika ga put vodi u Kaštela, a nakon dvije sezone u zaljevu vraća se u rodni grad, ali u dres Jolly JBS-a. Tamo je prošle sezone nastupio u 26 utakmica, pri čemu je bilježio 5,4 poena i 1,9 asistencija po susretu.

Došen je 2009. godine bio članom reprezentacije Hrvatske koja je na Svjetskom U19 prvenstvu u Novom Zelandu osvojila brončanu medalju, kao i kolajnu istog sjaja na prvenstvu Europe U18 godinu ranije. Nastupio je na još jednom U18 i dva U20 prvenstva Starog kontinenta.