Pojačali se šibenski prvoligaši

Šibenski prvoligaški klubovi GKK Šibenik i Jolly JBS proteklih su dana potpisali nove igrače za nadolazeću sezonu. Tako će narančasti dres u iduće dvije sezone nositi Zadranin Ive Ivanov, dok se grad odrastanja vratio Nikola Došen, koji će igrati za Jolly.

Ivanov u redove Šibenika dolazi iz slovenske Krke, gdje je u protekloj sezoni odigrao ukupno 52 utakmice, pritom bilježivši 10,4 poena i pet skokova po utakmici. Međutim, njegova momčad doživjela je neuspjeh ispavši u polufinalu slovenskog prvenstva. Karijeru je ovaj 200 centimetara visoki 31-godišnji krilni centar započeo u matičnom Zadru, ali u nedostatku minuta zaputio se najprije u Borik Puntamiku, a potom i Zabok, da bi se 2010. godine vratio u Zadar i tamo nastupao pet sezona uoči odlaska u Krku.

Jolly je nakon otkaza suradnje trojici igrača, napokon nekoga i potpisao. Došen među Bankare dolazi iz Kaštele, s kojom je ispao iz A1 lige. Međutim, bio je najbolji njihov igrač u prošloj sezoni, s prosjecima od 13 poena i četiri skoka po susretu. Došen je rođen 1991. godine u Zadru, ali prve igračke korake radi u ugašenoj Šibenci. Potom odlazi u Dubrovnik, pa Šibenik i posljednje dvije sezone igra za Kaštela. Visok je 190 centimetara i pokriva obje bekovske pozicije.